نوشته: غوث جانباز
حکومت پاکستان از ضمیر کابولوف مصرانه تقاضا نموده تا در قسمت خارج ساختن طالبان از فهرست سیاه و برسمیت شناختن آن عجله ننماید
رسانه های پاکستانی بتاریخ ١٤ نوامبر سال جاری با نقل قول از سخنگوی وزارت خارجه اینکشور خبر دادند که ضمیر کابولوف نماینده خاص رئیس جمهور روسیه وارد اسلام آباد گردیده و قرار است ملاقات های را با آمنه بلوچ معاون اول آن وزارت و همچنان احمد نسیم ورایچ معین همان وزارت در امور افغانستان و آسیای غربی انجام دهد. اینکه، آیا کابولوف با مقامات نظامی – امنیتی پاکستان که قدرت اصلی را در اینکشور در اختیار دارند، دیدار های داشته، در سطح رسمی اعلام نگردیده است.
نکته در خور توجه اینکه، برعکس معمول، تا شام ١٥ نوامبر هیچ یک از رسانه های روسیه خبر سفر ضمیر کابولوف را به پاکستان نشر ننموده بود. رسانه های رسمی و غیر رسمی به دلیل نامعلوم از انتشار این خبر ابا ورزیدند. صرف شامگاهان ١٥ نوامبر (پس از گذشت ٢٤ ساعت) آژانس دولتی روسیه “سپوتنیک” سفر کابولوف را به پاکستان و ملاقات های او را با ذوات فوق، آنهم از قول منابع پاکستانی تأئید نمود. در خبرنامه، در یک سطر قید شده بود که “طرفین (روسیه – پاکستان) کشور های منطقه را برای گسترش هماهنگی برای نيل به صلح و رفاه در افغانستان فراخواندند.” با این جمله مبهم و بیش از حد دیپلوماتیک به سختی می توان باور نمود، که گفتگو ها تا این حد عمومی و شعاری بوده باشند.
واسیلی کرافتسوف مستشار اسبق سفارت فدراسيون روسیه در کابل، در صفحه تلگرام در پیوند به سفر اخیر کابولوف به اسلام آباد جمله کوتاه، لیکن معنی داری نگاشت: ” برسمیت شناختن [طاابان] را به تاخير میاندازند.”
معلومات دست داشته تأکید می نماید که سفر ضمیر کابولوف بنابر درخواست مکرر جانب پاکستانی صورت گرفت. پاکستانی ها مدتیست که مصرانه می کوشند تا کشور های منطقه، از جمله چین، روسیه و ایران را ترغیب نمایند تا با برگزاری یک کنفرانس منطقوی در رابطه به مسایل امنیتی که آجندای اساسی آنرا اسلام آباد تعیین نماید، توافق نمایند.
پاکستان قصد دارد عنصر اساسی گردهمائی احتمالی امنیتی منطقوی را تهدید تی تی پی و حمایت طالبان از آن اعلام نماید. و به این ترتیب، از یک ترتیب مظلوم نمائی نماید و خود را قربانی تروریزم تی تی پی جلوه دهد و از جانب دیگر اذهان عامه را در داخل کشور که به شدت از بحران عمیق اقتصادی، تضاد های بی سابقه اتنیکی، منطقه گرائی، امنیتی، به ستوه آمده و خواستار رفع هر چه عاجل آن اند، منحرف سازد.
حاکمان پاکستان، پس از درک آنکه کشور های منطقه چندان به مظلوم نمائی آنها باور ندارند